RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Бойка вимагає від Ради відреагувати на заборону показу по ТВ його рекламного ролика

Заборона до показу на UA:Перший рекламного ролика Юрія Бойко має бути розглянути на комітеті зі свободи слови.

Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ, член парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Юрій Павленко.

Парламентарій підкреслив, що ситуація, коли відеоролик опозиційного кандидата в президенти забороняють до показу на UА:ПЕРШИЙ через фразу: «президент розбагатів в десятки разів, українські пенсіонери збідніли вдвічі», і при цьому пропонується дані фрази вирізати або замінити, – це не що інше, як пряма цензура з боку суспільного мовника.

«Я вимагаю негайно провести засідання парламентського Комітету з питань свободи слова, на яке запросити Голову правління Національної суспільної телерадіокомпанії Зураба Аласанію, щоб почути, що сталося зі свободою слова на окремо взятому каналі напередодні президентських виборів», – підкреслив Юрій Павленко.

Народний депутат нагадав, що Суспільне телебачення створювалося в Україні як відкритий дискусійний майданчик, для представників всіх політичних сил, де немає місця цензурі та ангажованості. Сьогодні ж телеканал, який називає себе «суспільним» і фінансується за рахунок громадян України, насправді служить інтересам влади.

«Мільйони українців вже бачили цей ролик на різних телеканалах. Суспільний мовник – єдиний телеканал, який без будь-яких на те підстав не розмістив в ефірі відеоролик. Порівняння декларацій президента України на початок 2018 і початок 2019 року демонструє, що його доходи збільшилися у 82 рази. Про те, що мінімальна пенсія зі 118 доларів в кінці 2013 року скоротилася до 60 доларів на початку 2019 року, знає вся країна. І знають самі пенсіонери, для яких це не просто слова, а шлях в злидні», – зазначив Юрій Павленко.

Опозиційний політик підкреслив, що обов’язок кожного кандидата – говорити людям правду, а обов’язок телеканалів – надати відповідно до Закону про вибори президента ефірний час на рівних умовах усім кандидатам, щоб ті могли донести суспільству свої цілі та програму.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: