RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Україну накриє нова криза: з'явився небезпечний прогноз по виборам

Президентські вибори в Україні можуть не стати кінцем політичних розбіжностей в суспільстві, а навпаки, можуть погіршити їх.

Про це "Апострофу" розповів політичний аналітик Андрій Бузаров.

Як приклад він навів ситуацію в Молдові, де після парламентських виборів вибухнув серйозна криза.

"Досвідчені американські політтехнологи краще, ніж їхні українські колеги, розуміють реальність. Хто б не виграв президентські вибори, не зможе покласти край політичній кризі", - вважає експерт.

За словами Бузарова, в український парламент при будь-якому розкладі потраплять різні політичні сили. І щоб сформувати більшість, яка повинна виконувати законодавчу функцію, потрібно буде шукати діалог з усіма.

"Хто б не виграв президентську посаду, йому складно буде сформувати більшість, яка повинна дотримуватися прозахідний курс. Там не вийде тиснути на когось. Не можна буде сказати: зараз приїдуть американці і по попі надають", - пояснив він.

"Ми зараз будемо бачити ту ситуацію, яка відбувалася в країнах Балтії, коли суспільство буде нестабільно. Вибори в Молдові показали чіткий розкол суспільства. Щось подібне буде відбуватися в Україні, тому що у нас є діючий військовий конфлікт: щотижня гинуть люди, руйнується інфраструктура . Візит Девіда Гейла (заступник державного секретаря США з політичних питань - "Апостроф") вказує на підтримку США України як держави, але не вказує на підтримку американцями якогось одного кандидата", - додав налітік.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Американці розуміють реальність: навіщо в Україну приїхав важлива людина Трампа.