RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

НАТО в кишені у США: розкрита правда про головний міф Кремля

Коли створювали НАТО, США не хотіли в цьому брати участь, так як Альянс був потрібен маленьким європейським країнам, які після Другої світової розуміли, що ще однієї війни Європа не витримає.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив глава "Громадської ліги Україна-НАТО" Сергій Джердж.

"Тому саме Нідерланди, Бельгія, Люксембург, Норвегія, Данія були ініціаторами створення такого об'єднання, де б усі країни разом дбали про свою безпеку. США не брали участі в цьому процесі, вважаючи, що така система безпеки, коли більшість країн в ній знаходяться в Європі, Америці ні до чого", - розповів він.

Експерт зазначив, що в США розуміли, що у разі вступу до Альянсу, "потрібно або займати чиюсь сторону, коли виникають конфлікти між країнами-учасницями, або захищати всіх разом від якоїсь зовнішньої сили".

"Штати не дуже цього хотіли, але потім все-таки при тиску президента Франції Шарля де Голля і інших лідерів, погодилися і, в принципі, це був успіх європейців", - сказав він.

За словами Джерджа, в даний момент НАТО - це дві частини трансатлантичної єдності.

"НАТО як інституція-це структура в два рази потужніша, ніж окремо взяті європейські країни", - зазначив він.

Повне інтерв'ю читайте в матеріалі "Апострофу": Путіну весь час потрібен ворог: якщо не НАТО, то інопланетяни - експерт по Альянсу.