RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​У Польщі розповіли, як Захід і Росія відреагують на перемогу Зеленського в другому турі

Лідируючий на президентських виборах в Україні Володимир Зеленський - це проблема для Заходу і непоганий варіант для Росії.

Таку думку висловив "Апострофу" польський журналіст і письменник Вєслав Романовський.

"Якщо українці оберуть на виборах Зеленського, це буде перш за все їхня проблема, для Польщі та ЄС також, проте це буде вибір українців. Думаю, Європа звикла до таких ситуацій, до політики проросійських популістів.

Я читав російську пресу і чув заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова. Для Росії склалася дуже хороша ситуація з протистоянням Зеленського проти Порошенка. І вони нею користуються: в заяві Пєскова є пряма підтримка Зеленського. Стратегія Зеленського дуже схожа на політику Росії на українському фронті. На мою думку, ці слова Пєскова не знизять підтримку Зеленського на сході України", - переконаний експерт.

За його словами, Порошенко вибрав невірну передвиборчу стратегію, тому поступився Зеленському.

"Зеленський отримав дуже серйозну підтримку. І треба думати, чому так сталося: це результат тільки медійної кампанії або реального політичного життя в Україні. Відсутність реформ і боротьби з корупцією дуже небезпечні для України. На мою думку, в передвиборній стратегії Порошенко було дуже мало діалогу з молоддю 19-28 років, його економічна програма дуже слабка. Тільки дуже вузький гасло: "Армія! Мова! Віра!". Консервативної націоналістичної політики мало для України", - підсумував Романовський.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Хороша ситуація для Росії: що думають в Польщі про вибори в Україні.