RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Що чекає Порошенко після фіаско у другому турі: озвучений сумний прогноз

Петро Порошенко за роки правління занадто сильно всіх проти себе налаштував, тому в разі його програшу в президентській гонці його "союзники" перекинуться на інший бік барикади.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політтехнолог Сергій Гайдай.

Доля нинішнього президента в разі програшу залишається досить туманною, вважає експерт.

"Ми розуміємо, що корупційні скандали, які нескінченно розкривалися протягом його президентства, будуть тривати. Він, звичайно, буде прагнути до парламенту, щоб знову отримати імунітет, але його фракція БПП буде сипатися. Так вона і так вже сиплеться. Звідти йдуть єврооптимісти , піде і "Удар". Кличко не захоче бути поруч з Порошенко, який втратив владу. Взагалі, там багато хто не захоче бути поруч з ним", - переконаний Гайдай.

За його словами, ніхто не захоче мати союз з "токсичними" кандидатом і Порошенко вже не вдасться ні з ким домовиться до другого туру.

"Він дуже сильно всіх проти себе налаштував. Союзи з його технічними кандидатами будуть виглядати смішно, а політики, які хочуть реального майбутнього, навряд чи підтримають президента, розуміючи, що йти в союз з токсичним кандидатом не варто. Тому я не особливо вірю в союзи з президентом. А ось в союз до Володимира Зеленського буде прагнути багато хто. Але, я думаю, він особливо в них не потребує", - підсумував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Розрив мінімум удвічі - Сергій Гайдай про другий тур виборів президента.