RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Втеча нардепів з "Самопомочі": відомий політик висловився про Порошенка, Зеленського і вибори

Народний депутат від партії "Самопоміч" Єгор Соболєв спростував чутки про те, що він збирається виходити з парламентської фракції, однак заявив, що не балотуватиметься з партією на наступних виборах.

Про це він розповів в коментарі "Апострофу".

"Я не йду з фракції "Самопоміч". Ми були обрані після Євромайдану як об'єднання чотирьох середовищ: представників львівського самоврядування, батальйону "Донбас", "Реанімаційного пакету реформ" та молодої партії "Воля", яка задумувалася як проект приводу в політику людей, які показали себе в громадському активізмі. У парламенті більшість з нас не скурвилася, взяла активну участь у творенні законів для протидії корупції, визнання Росії окупантом, посилення місцевого самоврядування та поширення української культури. Ми маємо обов'язок відстоювати ці позиції до завершення повноважень, які нам делегували виборці. Вважав і вважаю - якщо хтось цього не витримує - треба виходити з фракції і складати мандат, виданий людьми", - підкреслює Соболєв.

У той же час, за його словами, нардеп має "світоглядні" розбіжності з керівництвом партії і не буде балотуватися разом з нею на наступних виборах.

"В нас справді є світоглядні розходження з керівництвом партії як діяти у політиці; як відстоювати інтереси людей, у тому числі на вулиці; з якою швидкістю і якими методами очищуватися від тих, хто не витримує тиску і спокус. Вважаю порядним повідомити про це сьогодні, щоб у партії був час підготуватися до наступної кампанії без мене. Вже подав заяву про складання повноважень члена політради, проводу і самої партії "Самопоміч", - говорить Соболєв.

Нардеп також зазначив, що не збирається приєднуватися ні до кандидата на виборах президента Володимира Зеленського, ні до нинішнього президента Петра Порошенка.

"Для мене перебіг цих президентських виборів лише підтверджує мої переконання: більшість громадян України хочуть делегувати владу тим, хто буде утверджувати незалежну, некорумповану, справедливу державу. Але ті, для кого Україна - насамперед місце незаконного збагачення - весь час заважають людям зробити цей вибір. І щоб він врешті решт переміг, всім, хто за Україну і проти корупції, треба зробити диво. Знайти принципових і дієвих однодумців, бути з людьми в їхніх бідах, долати зневіру, маніпуляції, репресії. Займався і буду цим займатися", - резюмував Соболєв.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", частина народних депутатів, які входять до парламентської фракції "Самопоміч", збираються покинути її.