RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Український телеканал подав до суду на Порошенка: у чому причина

Медіагрупа "1+1 медіа" подала позов проти президента Петра Порошенка, вимагаючи спростувати недостовірну інформацію і відшкодувати моральну шкоду.

Про це йдеться у відповідній заяві медіагрупи, в яку входить канал.

"У своєму позові медіагрупа просить суд визнати недостовірними і такими, що порушують ділову репутацію, ряд інформаційних повідомлень, які були поширені Петром Порошенком на своїй офіційній сторінці в Facebook, а також озвучені на зборах громадян, і ТОВ "Видавничий дім "Медіа-ДК" - на сайті https://nv.ua/ і забезпечити їх спростування протягом семи днів з дня набрання судовим рішенням законної сили", - йдеться в заяві.

Також група "1+1 медіа" просить стягнути з Порошенка один мільйон гривень в якості відшкодування моральної шкоди. Ці кошти компанія перерахує до фонду допомоги армії "Вернись живим".

На думку каналу, Порошенко не надав доказів ні під час поширення цієї інформації, ні за станом на день подачі позову, вибачень журналісти також не почули. Крім того, в "1+1 медіа" підкреслили, що журналісти і всі співробітники групи мають кожен власні політичні уподобання, їх ніхто не змушує, не залякує, не нав'язує свою думку, а в своїй роботі вони керуються загальноприйнятими стандартами.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко подав до суду на телеканал "1+1" за брудні методи і поширення фейків.