Новий глава АП Зеленського назвав головного кандидата на секретаря РНБО

На посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони розглядають кандидатуру колишнього міністра фінансів Олександра Данилюка.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив глава Адміністрації президента Андрій Богдан.

Але також він кілька разів і обмовився, назвавши Данилюка претендентом на посаду "глави РНБО" (її займає президент України).

У відповідь на питання про те, чи рекомендував би він особисто Данилюка на пост секретаря РНБО, Богдан заявив: "На мій погляд, це високий фахівець, який може провести необхідні реформи саме в сфері оборони, у сфері закупівель озброєнь і в сфері саме менеджерських рішень, які потрібні там нові. Ми вважаємо, що Міністерство оборони, відповідний законопроект вже працює на сьогоднішній день, і РНБО має очолювати непрофесійний військовий. Там повинні бути менеджери з достатньою довірою західних партнерів, з рівнем знань саме про матеріальне забезпечення армії, і проведення максимально якісних змін саме технічного забезпечення та забезпечення озброєнням".

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський призначив свого бізнес-партнера, сценариста і співзасновника студії "Квартал 95" Сергія Шефіра першим помічником.