RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Козир для Кремля на 40 років: названа головна небезпека референдуму Зеленського про мир з Росією

Референдум про переговори з Росією з приводу збройного конфлікту на Донбасі може бути смертельною ідеєю для президента України Володимира Зеленського.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Олександр Морозов.

"Зрозуміло, що всі люди "за мир у всьому світі". Щоб переконатися в цьому не потрібен референдум. Питання в тому, які політичні наслідки і бонуси виникають з результатів референдуму. Тобто "на що мандат" виникає з референдуму? Команда Зеленського дуже мудро використовує тактику "штучного офсайду", як це вже було видно по виборчій компанії. І з цим референдумом вона, мабуть, розраховує вибігти зі штрафного майданчика, щоб там залишився один Путін", - пише він.

Морозов пропонує перезапустити "Мінський процес" або створити новий міжнародний консорціум.

"Але Зеленський" переведе стрілки "на Путіна і той "південний схід", який його підтримав, та сидітиме тихо.

По-моєму, це небезпечна помилка і недооцінка зворотного боку цього референдуму. Політично результати референдуму розгортаються тільки на користь Кремля. Оскільки у всіх сил, які хочуть грати на користь Кремля виникає дуже сильне "плече": закони Ради про євроінтеграцію і НАТО відразу вступають в протиріччя з результатами референдуму. Причому, цей референдум підживлюватиме проросійську опозицію ще 40 років. Приблизно, як горбачевський референдум про збереження СРСР", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у президента України Володимира Зеленського виступили з ініціативою запровадження в Україні "реального народного вето".