RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Яценюка гнівно відреагували на нову хвилю фейків в мережі

За брехню та її розповсюдження має і буде неминуче наступати відповідальність у визначений законом спосіб.

Про це заявили у прес-службі Арсенія Яценюка, коментуючи появу у мережі чергових інформаційних провокацій на тему проекту "Стіна".

Зокрема, у прес-службі зазначили, що неодноразово суди викривали інформаційних провокаторів.

Одним із них є користувач мережі Шнайдер. У грудні минулого року суд визнав, що Шнайдер у себе на ФБ розповсюдив брехню начебто Яценюк "живе у шикарному будинку на березі океану" і "вивів з України за кордон мільярди". Суд зобов’язав цю особу спростувати неправду.

Прес-служба заявляє, що днями Шнайдер знову розповсюдив провокативну інформацію з метою дискредитувати проект "Стіна" і особисто Яценюка. За це, як йдеться у заяві, проти нього буде висунуто новий позов.

Також відповідний судовий позов отримає Ірина Угрюмова за розповсюдження брехливої інформації у ФБ про те, що родина Яценюка проживає за межами України та володіє незаконними статками.

"Варто звернути увагу на те, що "вуха Москви" буквально стирчать на сайтах, які "вентилятором" розкинули брехливі публікації по інтернету. Досить звернути увагу на текст на одному з "інтернет-бачків", де ясно і очевидно, що слово пост перекладене з російської як "посада", хоча йшлося про пост у ФБ (див. скріншот). Показово, що відпрацьовуючи роками гроші ФСБ, провокатори навіть не навчилися робити грамотні переклади, чим видають своїх господарів і замовників", - йдеться у заяві

В прес-службі підкреслюють, що Яценюк проживає і працює в Україні.

"Його дружина Терезія працює психологом у державній лікарні у Києві. Батьки проживають у Чернівцях. Паспортів іноземних держав не мають", - наголошується в заяві.

Водночас, прес-служба звернеться до адміністрації ФБ із вимогою заблокувати згаданих провокаторів.