RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зеленський відреагував на скандал з новим главою Донецької ОДА і розбурхав мережу

Президент України Володимир Зеленський відреагував на негатив в мережі через призначення головою Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка, який, за даними ЗМІ, є братом одного з бойовиків так званої ДНР.

Про це повідомляє видання "РБК-Україна".

Нагадаємо, батьки і брат нового глави Донецької ОДА проживають на тимчасово окупованій території Донбасу. Дана інформація викликала шок у користувачів інтернету.

Сам же Зеленський закликав не ділити людей, які проживають на тимчасово окупованій території, на своїх і чужих.

"Я бачив багато інформації з приводу того, що брат Паші (Павло Кириленко, - ред.) Працює в ДНР, служить і так далі... Ми всі розуміємо, що там живуть такі ж українці, як і ми. Природно, у Паші там сім'я, там батьки його і там брат. Батьки там живуть, це їх земля, вони вважають себе українцями, вони нікуди не хочуть переїжджати. Я розумію, Паша пропонував батькам переїхати, проте це їх вибір. З братом людина не розмовляє, через політичні розбіжності. Сам Паша покинув ту територію, знаходиться в Україні, працює в Україні з перших днів оккупації наших територій... Так що він такий же українець, як і ми. Я прошу не ділити людей на своїх і чужих, які живуть сьогодні на тимчасово окупованій території, вони такі ж українці", - сказав глава держави.

Однак на це користувачі все одно висловили свою думку і засудили рішення президента.

Як повідомляв "Апостроф", Анатолій Калюжняк пояснив ситуацію зі своїм скандальним призначенням в керівництво СБУ.