RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Джерела розповіли, як Зеленський поховав заповітне бажання Медведчука

Партія "Слуга народу" має намір заважати діяльності партії українського політика і кума Путіна Віктора Медведчука "Опозиційна платформа - За життя".

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на власні джерела.

Так, глава Офісу президента Андрій Богдан в своєму останньому інтерв'ю дав зрозуміти, що "Слуга Народу" не проти ситуативно об'єднатися з партією "За життя". Однак насправді, згідно з даними джерела, цього робити не збираються, а також хочуть заважати їх роботі в наступному парламенті.

В оточенні Медведчука також розуміють, що в майбутньому парламенті у них буде не все гладко. Один з його найближчих соратників розповів, що бажання стати спікером Верховної ради, яке Медведчук виношував уже досить тривалий термін, поки нездійсненне.

"Він хотів перейти зі статусу "сірого кардинала" і отримати посаду спікера, але зараз є розуміння, що на це не зберуться голоси в Раді. На крісло спікера претендуватиме фракція, яка буде в більшості, тобто "Слуга", а друга по чисельності або третя - може претендувати на прем'єра", - прокоментував один з нардепів, що входять в орбіту Медведчука.

Відзначимо, що крім того, в "Слузі народу" подбали над тим, щоб поступово "відкушувати" електорат у "За життя".

"Цим пояснюються деякі заяви Богдана, наприклад, їх загравання з проросійським електоратом, розмови про мову. Вони зрозуміли, що політсила Медведчука "їсть" їх рейтинг і нарешті вирішили цим зайнятися", - прокоментував ситуацію один з народних депутатів.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Генерал губернатор України: як Медведчук збільшує свій вплив".