RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Під час Хресної ходи всі ми молилися за мир в Україні - Новинський

Православні віруючі пройшли Хресною ходою з молитвою про мир і злагоду в Україні.

Про це розповів народний депутат України, голова фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський по завершенню Хресної ходи в Києво-Печерській Лаврі.

"П'ятий рік поспіль в День Хрещення Русі і напередодні дня пам'яті великого рівноапостольного князя Володимира з благословення Блаженнішого митрополита Онуфрія наша Свята Церква проводить Хресний хід. І щороку кількість віруючих, які приєднуються до цієї Хресної ходи, збільшується: в цьому році за нашими підрахунками в ній брали участь більше 250 тисяч чоловік з усіх кінців України. І це лише невелика частина тих, хто хотів приїхати і взяти участь в ній", - розповів політик.

За його словами, люди приїхали до Києва зі сходу, заходу, півночі і півдня України, щоб помолитися за Україну.

"І це величезна кількість вірян нашої Церкви сьогодні пройшли по Києву з молитвою на устах, це була справжня молитовна хода. Православні віруючі нашої Церкви виявилися вірні їй незважаючи на все те, що відбувалося в нашій країні в останні п'ять років. І сьогодні всі ми молилися за мир і злагоду в Україні, за те, щоб злоба і розбіжності пішли в минуле, щоб в суспільстві не було більше ненависті і ворожнечі. З благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого митрополита Онуфрія з різних міст і регіонів - Одеси, Волині, з Святогірській і Почаївської лавр прибутку наші православні святині - мощі святих і чудотворні ікони. І далі вони будуть знаходитися в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври, двері якого будуть відкриті і вночі, щоб всі віруючі могли прикластися до них", - сказав Вадим Новинський.