RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Розкрито деталі хитрощі Заходу і Росії щодо обміну полоненими з Україною

Росія і Захід, скориставшись недосвідченістю президента Володимира Зеленського, змушують його піти на обмін полоненими, який не особливо вигідний Україні.

Про це в колонці на "Апострофі" написав військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"У Кремлі скористалися недосвідченістю Зеленського і провели інформаційну кампанію. Показали, що із сибірських таборів заручники Кремля пересуваються до Москви, були якісь "витоки інформації" у пресі. І вони ж сформували серед українців думку, що ось-ось відбудеться обмін. В результаті, у столичному аеропорту "Жуляни" рідні протягом семи годин чекали полонених. Потім обмін зірвали, затягнули і поставили Зеленському "вилку" – щоб з одного боку він пообіцяв, що ось-ось повернуться полонені, а з іншого заявив, що Росія поставила нам такі умови, які ми не можемо виконати", - пояснив він.

За його словми, зокрема, Кремль вимагає повернення ключового свідка щодо трагедії рейсу MH17 Володимира Цемаха, якого СБУ викрали з території так званої ДНР.

"Україна не може цього зробити, бо вона дуже багато втратить у Гаазькому трибуналі. Тепер під тиском Європи і суспільства Зеленський повинен прийняти певне рішення і піти на обмін, який нам дуже невигідний. Це був політичний "розвод" недосвідченого президента Зеленського, який спільно здійснили Росія і Захід", - додав експерт.

Детальніше про епопею з звільненням полонених українців, читайте в матеріалі "Апострофа": Звільнення полонених: Путін затягнув Зеленського в небезпечну гру.