RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо, кого Росія віддасть в обмін на Цемаха

Стало відомо, на кого обміняють екс-начальника ППО так званої ДНР Володимира Цемаха, якого Апеляційний суд Києва відпустив під особисте зобов'язання в четвер, 5 вересня.

Про це повідомляє Коммерсант.

Видання передає, що Москва і Київ в самий найближчий час можуть здійснити обмін полоненими. При цьому, Володимир Цемах - вельми важлива фігура в історії з обміном. В середині літа, коли йшла робота над складанням і узгодженням списків по обидва боки, українська сторона викреслила його зі свого переліку. Тоді Цемах був в списку під номером 34. Саме після того як це сталося, з'явилася інформація про формулу обміну "33 на 33". У свою чергу, Росія зі свого прибрала відомого українського режисера Олега Сенцова.

Пізніше сторони повернулися до обговорення питання про включення в списки режисера і зенітника. Судячи з рішення суду Києва, домовитися вдалося. Більш того, як пише видання, кількість людей для обміну з обох сторін може зрости.

Нагадаємо, прізвище Цемаха спливло на початку липня. В результаті спецоперації він був вивезений українськими силовиками з окупованого Донбасу. Пізніше в мережі нагадали відео, на якому він хвалився, як забирав і ховав "Бук", з якого був збитий пасажирський літак.

30 серпня виник ажіотаж через чутки про можливий обмін і Цемах фігурував в новинах як один з кандидатів. Зокрема, журналіст Юрій Бутусов заявляв, що Росія навмисне затягує процес, оскільки хоче виторгувати для себе вигідніші умови, вимагаючи передачі Цемаха.

Детальніше про звільнення Цемаха, читайте в матеріалі "Апострофа": Небезпечний свідок: що станеться з Цемахом в Росії.