RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У топ-чиновника Зеленського знайшли небезпечні зв'язки з Росією: скандальні подробиці

Помічник президента України Андрій Єрмак має спільний бізнес з компаньйоном найбагатшого сенатора Росії.

Про це стало повідомляє "Апостроф" з посиланням на програму "Схеми".

Один з топ-чиновників президента Зеленського, якого називають головним переговорником із Заходом і Росією, веде бізнес з громадянином Росії, наближеним до російської владної верхівки. За даними офіційного реєстру юридичних осіб, Андрій Єрмак і росіянин Рахам Емануїлов є співвласниками двох українських підприємств: ЗАТ "Інтерпромфінанс Україна" і ТОВ "М.Е.П.". У той же час цей 70-річний російський вчений і громадсько-політичний діяч є бенефіціаром московської фірми "Інтерпромторг", яка значиться серед засновників російського "Інтерпромбанку".

Одним із значних акціонерів згаданого банку є член партії "Єдина Росія", член Ради Федерації, сенатор від Камчатського краю Валерій Пономарьов. У російських ЗМІ Пономарьов фігурує як найбагатший сенатор Росії.

Крім того, до ради директорів "Інтерпромбанку" входить Іван Садчиков - зять першого заступника керівника апарату уряду РФ Сергія Приходька. За даними російського журналіста-розслідувача Івана Голунова, Емануїлов також належить до московської громаді гірських євреїв, вплив яких часто пояснюють тим, що її членом є однокурсник Володимира Путіна Ільгам Рагімов. До речі, Рагімов також в минулому був акціонером "Інтерпромбанку".

Єрмак в письмовому коментарі пояснив, що Емануїлов - старий знайомий його батька, з яким той познайомилися, коли працював в посольстві СРСР в Афганістані.

"У 1999 році Рахамім Емануїлов попросив мене допомогти йому зареєструвати компанію на території України, оскільки планував займатися консультаційною діяльністю з торгівлі. Я допоміг йому як юрист. Ніяка господарська діяльність через цю компанію в результаті не велася. Останній раз ми спілкувалися близько десяти років тому - я вітав його по телефону з днем народження ", - повідомив журналістам Єрмак.

Однак, фінансові звіти компаній, співзасновниками яких є Єрмак і Емануїлов, свідчать, що одна з них (ТОВ "М.Е.П.") за 12 років з моменту заснування заробила майже 40 мільйонів гривень.

Як повідомляв "Апостроф", Андрій Єрмак фігурує в скандалі, який розгорівся навколо телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та американського лідера Дональда Трампа.