RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Розслідування катастрофи MH17: Нідерланди заспокоїли Україну з приводу гучного рішення

Додаткове розслідування, ініційоване Нідерландами, що стосується з'ясування причин, через які Україна не закрила повітряний простір над Донбасом під час бойових дій в 2014 році, не має нічого спільного з розслідуванням щодо пошуку винних у катастрофі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на заяву міністра закордонних справ Нідерландів Стефана Блока під час спілкування з журналістами в Києві.

"Парламент Нідерландів попросив уряд отримати більше інформації про закриття повітряного простору над Україною (на час катастрофи). Це просто прохання вивчити питання, це не офіційне слідство", - сказав він.

За його словами розслідування ініційовано через те, що члени сімей загиблих піднімали питання, "чому повітряний простір вище 10 км не було закрито".

"Тому це розслідування покликано досліджувати закриття повітряного простору на територіях навколо зони конфлікту, включаючи простір Російської Федерації", - уточнив міністр.

У той же час, він запевнив, що це розслідування не пов'язано з судовими процедурами з пошуку винних у катастрофі.

"Ми будемо просити відповідні органи провести таке дослідження, але воно ніяк не пов'язано з юридичними (судовими) процедурами, які зараз тривають", - резюмував чиновник.

Як повідомлялося, раніше в Україні дали важливу відповідь на гучне рішення Нідерландів про початок нового розслідування по катастрофі МН17 в небі над Донеччиною.

Детальніше про те, чому Росія не залишає спроб переглянути результати розслідування по Boeing, читайте в матеріалі "Апострофа": Різкий поворот: чому Україну можуть звинуватити у знищенні МН17.