Зеленський відверто розповів про телефонну розмову і зустріч з Трампом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його телефонна розмова з американським лідером Дональдом Трампом ніяк не вплинула на рішення США щодо надання військової допомоги Україні.

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ЗЕЛЕНСЬКОГО У KYIV FOOD MARKET - ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЮ

Про це Зеленський сказав під час спілкування з журналістами 10 жовтня.

Глава держави підкреслив, що США заморозили надання Києву військової допомоги ще до цього.

Також Зеленський сказав, що під час телефонної розмови з Трампом він хотів "затягнути його в Україну". Він хотів показати главі США, як живуть українці, щоб той зрозумів, що таке Україна і що не всі тут корупціонери.

Крім того, Зеленський просив, щоб Білий дім змінив свою риторику і більш шанобливо ставився до України. У свою чергу під час телефонної розмови Трамп запевняв, що мав на увазі тільки колишню владу.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 25 вересня спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі зробила офіційну заяву про початок процедури імпічменту президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, причиною для якого стала його розмова з главою України Володимиром Зеленським.

Незабаром у США оприлюднили стенограму розмови Трампа з Зеленським, а також текст скарги розвідника на скандальний розмова президентів України і США.