RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Батіг і пряник не допомагають: Джемілєв розповів, чому окупанти бояться кримських татар

Росія розглядає окупований Крим в якості військової бази, тому, з точки зору Кремля, населяти його повинні виключно "вірнопіддані" громадяни РФ.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів нардеп Мустафа Джемілєв.

За його словами, незважаючи на значні зусилля і тиск на кримських татар, з 2014 року кількість колаборантів в їх рядах не збільшилася.

"Тому окупанти однозначно дійшли висновку, що кримські татари не вписуються в російську кон'юнктуру. Адже Крим для Кремля, перш за все, це військова база, і йому потрібні вірнопіддані російські громадяни, але ніяк не кримські татари", - вважає Джемілєв.

Колишній глава Меджлісу також розповів про переселенців з Росії, яких окупаційна влада стимулює до переїзду на півострів.

"Зараз окупаційна влада дає переселенцям підйомні, виплати для того, щоб стимулювати переселення в Крим... Хоча багато хто з тих, хто переселився кажуть, що очікували не те, що мають. Багато хто говорить, що повністю відірвалися від свого попереднього життя, продали або віддали комусь своє житло, а тепер повернутися не можуть - немає колишньої роботи, вдома. І вони змушені залишатися в Криму", - каже Джемільов.

Він також відповів на запитання про те, що робити з переселенцями після деокупації Криму.

"Я думаю, як в деяких країнах Балтії - не надавати громадянство. Ну а взагалі - як же це? Росія повинна буде повернути своїх громадян", - заявив нардеп.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Мустафою Джемілєвим: Дай Бог, щоб Керченський міст не обвалився, поки Росія не піде з Криму.