RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Як в Києві ставляться до Зеленського та інших топ-політиків: цікаві дані соцопитування

Згідно з опитуванням громадської думки, проведеним Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), жителям Києва майже однаково подобаються мер міста Віталій Кличко і лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук.

Результати соцопитування, яке проводилося методом телефонних інтерв'ю, опубліковано на офіційній сторінці КМІС.

Учасниками цього дослідження стали 803 жителі столиці у віці від 18 років. Їх попросили визначити своє ставлення до тих українських суспільно-політичних діячів, чиї імена вони знають.

Результати соцопитування містять дані про позитивне і негативне ставлення до політиків, а також про баланс (різницю) між ними.

Кращий баланс позитивного-негативного ставлення киян має президент України Володимир Зеленський - 54% позитивно до нього ставляться, 22% негативно, баланс + 32%. Приблизно на одному рівні знаходяться мер Києва Віталій Кличко (40% проти 35%, баланс + 5%) і лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук (39% проти 24%, баланс + 15%).

Позитивний баланс також мають спікер Верховної Ради Дмитро Разумков (34% проти 16%, баланс + 18%), політик Микола Томенко (27% проти 14%, баланс + 13%) і бізнесмен Андрій Пальчевський (22% проти 11%, баланс + 11%).

Негативний баланс - у прем'єр-міністр України Олексія Гончарука (-4,7%), глави Офісу президента Андрія Богдана (-19,1%) і колишнього президента України Петра Порошенка (-28,0%).

Як повідомляв "Апостроф", ініціатива мирного врегулювання на Донбасі, відома як "формула Штайнмайера", не знайшла підтримку у більшості опитаних соціологами громадян.