RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На форумі ООН в Швейцарії засвітився один з ватажків Криму: з'явилася реакція України

Постійне представництво України в Женеві направило в ООН ноту в зв'язку з участю на Форумі з питань меншин так званого "представника" окупованого Криму - незаконно обраного в Держдуму Росії колабораціоніста Руслана Бальбека.

Про реакцію українських дипломатів повідомив на своїй сторінці на Facebook колишній постійний представник президента України в Криму професор Борис Бабин.

У постпредстві України в Женеві повідомили, що завчасно направили офіційну вербальну ноту з цього приводу Верховний комісар ООН з прав людини в Женеві і Управлінню з правових питань штаб-квартири ООН в Нью-Йорку. Це було зроблено з метою "запобігання секретаріату і керівництва форуму про нелегітимність можливої участі в ньому представників окупаційної влади Криму і їх поплічників".

Раніше колишній представник президента в АР Крим Борис Бабин на своїй сторінці в Facebook заявив, що на Форум з питань меншин при ООН в складі російської делегації прибули так звані "представники" окупованого Криму.

"Як виявилося, на Форум ООН з меншин РФ привезла Руслана Бельбека, який спокійно собі засідав на місці російської делегації. Звісно такого було б легко уникнути, але недостатня увага наших державних органів щодо попередження таких питань мене зовсім не дивує. Дуже хотілося б почути на офіційне реагування, бо нас вже зранку спробували поливати лайном у власних виступах і російська й угорська делегації", - зазначив Бабин

Як раніше повідомляв "Апостроф", Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй зобов'язав Росію 8 грудня 2020 року надати контр-меморандум у справі "Україна проти Росії" про порушення двох міжнародних конвенцій.