RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Зеленський дав цікаву пораду прихильникам Росії в Україні

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву про жителів окупованих територій Донбасу. За його словами, за цих людей слід боротися, а проросійськи налаштовані можуть їхати в Росію.

Як сказав Зеленський в інтерв'ю західним виданням, він не вірить в те, що більшість людей з окупованих територій хоче жити в Росії.

"Я вірю і знаю, що є люди, які за Україну. Потім є ті, хто "загубився". І нарешті, є ті, хто за Росію. Ті, хто за Росію, можуть переїхати, Росія зараз роздає нелегальні російські паспорти.

Кожна людина має право вибирати, де хоче жити. Але сказати, що на території України я громадянин Росії і це моя земля, - я вважаю, що це неправильно і несправедливо. Це не працює", - зазначив він.

Тих людей, які мають український та російський паспорти, Зеленський назвав такими, що "заблукали".

"Я не маю морального права "фукати". Ми повинні повернути цих людей, щоб боротися за них. Але я б не боровся за людей, які вважають себе чисто російськими", - додав він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що його не влаштовує пункт в мінських домовленостях щодо проведення місцевих виборів на Донбасі.