RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Найважливіше життя людей: у Зеленського назвали три ключові теми на переговорах в Парижі

Президент Володимир Зеленський підніме три важливі для України теми на саміті в "нормандському форматі", який відбудеться в Парижі 9 грудня.

Про це повідомляє прес-секретар глави держави Юлія Мендель на своїй сторінці в Facebook.

"Перші три кроки, які підніме президент Зеленський на зустрічі в Парижі: терміни і умови повернення полонених українців, справжнє, а не "фейкове" припинення вогню, і, звичайно, висновок чужих військ і бандформувань з території Донбасу", - написала вона.

Також Мендель підкреслила, що перші два питання безпосередньо стосуються людського життя, а тому вони важливі.

"Останнє - умова для проведення виборів на Донбасі. Їхнє проведення в рамках виборів по всій території України, може відбутися тільки коли там не буде чужих військ і незаконних збройних формувань. Так говорить Закон України і проста логіка: не зможуть на Донбас зайти українські партії, не зможуть там бути міжнародні спостерігачі, не зможуть люди проголосувати відкрито і незаангажовано під дулом автоматів. Спочатку - наш кордон, потім - вибори, адже це наші території, а місцеві вибори будуть проходити по всій Україні", - зазначила прес-секретар президента.

Як повідомляв "Апостроф" 8 грудня напередодні саміту в "нормандському форматі" в Києві на Майдані проходить акція "Червоні лінії для Зеленського".