RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На які цілі ЄС дає гроші Україні: спливли важливі подробиці, відео

Європейський союз є одним з головних торговельних партнерів України, але 13 мільярдів доларів з 15, які організація виділила Києву, країна повинна повернути.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив експерт МЦПІ Єгор Киян.

За його словами, проекти ЄС створені для того, щоб поліпшити бізнес-клімат в Україні. Крім того, гроші ЄС повинні піти на реформу сектора громадської безпеки, а також на проекти з енергоефективності в Україні.

"Але є і певні нюанси. Якщо говорити про сферу енергоефективності, соціальних напрямках, то ми дійсно бачимо певний ефект, але вони не впливають на економічну ситуацію в країні. Нюанс в тому, що близько 13 мільярдів доларів з 15, які Київ отримав від ЄС, потрібно повернути з відсотками. При цьому в Україні так і не змогли створити програму засвоєння виділених коштів", - сказав він.

Також Киян зазначив, що баланс торгівлі між Україною і ЄС не на користь України, що також можна вважати негативним показником.

Нагадаємо, що Міністерство оборони США має намір надати новий транш військової допомоги Україні, про що 8 грудня заявив глава Пентагону Марк Еспер.