RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У скандалі з українським консулом в Європі стався несподіваний поворот

Міністерство закордонних справ України виконало рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, повернувши в свій штат екс-консула України в Гамбурзі Василя Марущінця, який прославився на весь світ своїми постами антисемітського і пронацистського характеру .

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Українські новини.

Крім того, скандально відомому дипломату було виплачено суму середнього заробітку за час вимушеного майже півторарічного прогулу в розмірі 218 184 гривень, що сьогодні дорівнює 9 тисячам доларів США.

При цьому, Міністерство закордонних справ України подало касаційну скаргу до Верховного суду, не погоджуючись з відновленням на дипломатичній службі Василя Марущінця.

Виходячи із заяви прес-секретаря МЗС Катерини Зеленко, МЗС продовжує вважати дії і публічні висловлювання Марущінця несумісними з високим званням державного службовця і українського дипломата.

"Не погоджуючись з відновленням на дипломатичній службі Марущінця і відсутністю належної правової аргументації в рішенні суду апеляційної інстанції, МЗС 17 грудня 2019 року подало касаційну скаргу до Верховного суду з метою встановлення істини в цій резонансній справі", - йдеться в заяві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про серйозне недопрацювання МЗС, через яке стався скандал з Марущінцем.