RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зеленський подав у Раду законопроект щодо арешту топ-корупціонерів

Президент України Володимир Зеленський подав на розгляд народних депутатів законопроект, який дозволить суддям не призначати заставу при обранні запобіжного заходу для підозрюваних в корупції.

Інформація про проект з'явилася на сайті парламенту.

Документ під номером 2620 називається "Проект Закону про внесення зміни до статті 183 Кримінального процесуального кодексу (КПК) України щодо особливостей визначення розміру застави при обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за вчинення тяжкого або особливо тяжкого корупційного злочину".

Згідно з ним, суддя матиме право не визначати заставу при арешті підозрюваних в тяжких або особливо тяжких корупційних злочинах.

У поточній редакції КПК заарештовані без права внесення застави можуть бути тільки особи, які вчинили злочини із застосуванням насильства чи погрозою його застосування, злочини, що спричинили загибель людини, а також особи, щодо яких у цьому виробництві вже обирався запобіжний захід у вигляді застави, але був порушений ними.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в середу, 18 грудня, Верховна Рада України внесла важливі правки в законодавство, які остаточно скасовують недоторканність народних депутатів.