RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Скандал в МОЗ: уряд прийняв рішення по топ-чиновниці

Голова Кабміну Олексій Гончарук підписав розпорядження про звільнення заступниці міністра охорони здоров'я Младени Качурець, як вона того і просила у заяві про звільнення за власним бажанням.

Документ розмістили на сайті урядового порталу.

Згідно нього, Качурець не працює на посаді з 18 грудня.

17 грудня на особистій сторінці у Facebook чиновниця виклала фото заяви про звільнення за власним бажанням і написала допис, у якому пояснила мотиви свого вчинку.

Качурець заявила, що вже з перших днів після призначення на посаду їй стало зрозуміло, що "про командну роботу і формування загальної політичної позиції" мова в відомстві не йде. За її словами, вона не бачила і не брала участі в розробці та погодженні документа, який ліг в основу програми діяльності Кабміну. Чиновниця підкреслила, що до сих пір відсутній затверджений наказом розподіл обов'язків між заступниками.

"Я вірю в те, що українці заслуговують на життя в країні, де медична освіта – це цінність, а не товар, де людей лікують лікарі, які знають, вміють і хочуть допомагати пацієнтам та відповідають за свою діяльність, де медичні працівники мають всі можливості для саморозвитку і обміну досвідом з колегами по всьому світу. Маю намір продовжувати працювати над втіленням ідей, що лежать в основі трансформації системи. Але не в цьому складі МОЗ", - написала Младена Качурець.

Українці неоднозначно сприйняли новину про те, що заступниця міністра йде с посади. Багато користувачів соцмереж подякували жінці за професійну працю. А дехто дорікнув тим, що Качурець забракло наполегливості продовжувати проводити реформи медицини у складі нового Кабміну.

Младену Качурець призначили на посаду заступниці міністра МОЗ у вересні 2019 року. До цього жінка працювала директоркою медичного центру сектора Офісу ефективного регулювання (BRDO). Має два дипломи про вищу освіту. 2011 року закінчила Ягеллонський університет у Кракові за фахом "Правознавство", а 2014 року отримала диплом правника у Національному університеті "Києво-Могилянська академія".

Качурець народилася у місті Луцьк. Зараз проживає в Івано-Франківську. Має чоловіка Остапа Бринського й доньку Соломію. Проживає у квартирі, площею 71,7 кв м, яка належить її чоловікові, свекрові та доньці. Має автомобіль Hyundai Matrix 2008 року випуску.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що 28 листопада заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль написала заяву про звільнення.