RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

РосТВ показало ще трьох українців, яких можуть обміняти: фото

Російський державний телеканал "Росія 1" показав трьох військовополонених українців, які утримуються в окупованому Донецьку, і знаходяться в списках на обмін полоненими.

Про це повідомляє Hromadske .

У сюжеті показують 23-річного Василя Жемелінського, 54-річного Бориса Пундора і третього, поки не ідентифікованого, українця.

На відео Жемелінський запитує так званого "омбудсмена ДНР" Дарину Морозову, чи повернуться вони додому в цьому році. На що Морозова відповідає, що всі троє перебувають в списках на майбутній обмін полоненими.

Також телеканал показав коментар Жемелінського, який говорить, що має намір служити далі в рядах Збройних сил України, "якщо це буде можливо".

Як повідомляється, Василь Жемелінський - військовий 57-ї бригади ЗСУ. Він потрапив в полон бойовиків так званої ДНР 17 лютого 2018 року під Пісками.

Борис Пундор - один з 8 військовослужбовців 43-ї окремої механізованої бригади, які потрапили в полон бойовиків, заїхавши вантажівкою на непідконтрольну територію 22 травня 2019 року.

Як раніше повідомляв "Апостроф", співробітники прокуратури підтвердили, що екс-беркутівці, обвинувачені в розстрілах на Майдані, знаходяться в списках на обмін полоненими.