RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Нове життя під патронатом Кремля: в мережі детально описали похмурий сценарій для України

В Україну зайдуть інвестори іноземних фірм, проте власники їх компаній з Росії.

Про це повідомляє політик Борислав Береза на своїй сторінці в Facebook.

"В Україні скоро з'явиться натовп інвесторів. Фірми з Угорщини, Чехії, Австрії, Кіпру і ще кількох країн будуть вкладати сотні мільйонів євро в економіку України. Правда реальні власник цих компаній і фондів будуть з... Росії. І влада вже створює для них всі умови. До речі, гроші в українську землю вкладатимуть ті ж самі власники, але вже через інші компанії. А ще їм допоможе закон про подвійне громадянство. Адже відповідно до цього закону вони будуть для нашої влади українцями, а не угорцями, чехами чи сербами, чиї господарі живуть в Росії", - написав Береза.

За його словами, всі ці люди, через скупку активів, будуть готові допомагати Кремлю.

"До речі, вже досить давно майже всі наші телеканали знову почали знімати серіали орієнтовані на РФ і фактично за російські гроші. Так, нічого особистого, це всього лише бізнес. Такий життєвий принцип близький багатьом, хто мислить орієнтуючись на прибуток і плюючи на майбутнє держави" , - зазначив політик.

Він підкреслив, що російські гроші для економіки України будуть важливі. Але вони будуть торпедувати державні і національні інтереси. І це не тільки про реальні сектори економіки, а й про культуру.

"Про український театр, який став розвиватися за останні 4 роки, можна буде забути. Скоро почнуться гастролі мишебратів. Українська книга програє величезним інвестиціям, які хлинуть у видавничий бізнес з РФ. Українське кіно помре так і не подорослішавши і не зміцнівшись. Шанси, що з'являться нові Олі Полякови і Hardkiss будуть зведені до нуля, коли сюди хлинуть Кіркорови, Лепси та Бузові. А потім напружаться забудовники, енергетики і аграрії, коли почнеться фінансова інтервенція з боку РФ, якій ніхто протистояти не буде", - написав Береза.

За його словами, російські гроші це серйозна загроза. Величезні вливання будуть позитивними для економіки, але по факту руйнівниками для побудови молодої проєвропейської незалежної держави. І тоді про євроінтеграцію можна буде забути. Право на свободу та самовизначення доведеться відкласти в темний ящик. До кращих часів. А дітей в школах навчатимуть за підручниками, які напишуть під патронатом Кремля. У них буде про "переворот майданутих", про хунту, націоналістів і розіп'ятих хлопчиків в трусиках.

"Думаєте це буде складно? Подивіться, що агресивна пропаганда зробила з людьми в ОРДЛО. Все це не страшилки. Це зрозумілий вектор, який буде насаджувати Росія в обмін на свої вливання в економіку. І свої плани вони не приховують", - зазначив Борислав Береза.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії стверджують, що в минулому році 200 тис. Жителів Донбасу отримали в спрощеному порядку російські паспорти.