RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Держсекретар США влаштував істерику через питання про Україну

Держсекретар США Майкл Помпео після інтерв'ю обурився питаннями журналістки про Україну і зажадав показати цю країну на контурній карті.

Про це повідомила Мері Луїза Келлі, ведуча радіо NPR, на якому відбувалася розмова з главою адміністрації Трампа.

За словами журналістки, відразу після запису інтерв'ю Майк Помпео зустрівся з нею і влаштував істерику через задані питання про Україну. Держсекретар США питав, чи дійсно вона вважає, що американців хвилює доля України, і попросив її показати цю країну на контурній карті, яку принесли його помічники.

"Я вказала на Україну. Він відклав карту", - зазначила журналіста.

Стенограма інтерв'ю Майка Помпео опублікована на радіо NPR і на сайті Державного департаменту США. Відповідаючи на питання ведучої, глава Держдепу підкреслив, що пишається тим, що адміністрація Трампа зробила для України

"Нинішня адміністрація забезпечила українцям можливість захищатися. Президент Обама відправляв сухпайки. Ми надали ракети Javelin. Попередня адміністрація нічого не зробила, щоб знищити корупцію в Україні. Ми над цим працюємо. Ми продовжимо це робити", - сказав Помпео.

Роздратування Майкла Помпео викликали питання журналістки, що стосуються звільнення на вимогу Трампа колишнього посла США в Україні Марі Йованович. Він запевняв, що захищав усіх представників Державного департаменту, але коли журналістка почала заглиблюватися в питання щодо Йованович, держсекретар США завершив інтерв'ю.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 30 січня в Україну з офіційним візитом прибуде держсекретар США Майк Помпео. У нього заплановані зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Вадимом Пристайко та міністром оборони Андрієм Загороднюком.