RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Янукович раптово звернувся до українців в річницю розстрілу Майдану

Колишній президент-втікач Віктор Янукович, який залишив Україну в 2014 році, виступив з несподіваним зверненням, в якому похвалив Володимира Зеленського і заявив про свою готовність працювати над "миром і стабільністю" в країні.

Текст звернення опублікував адвокат Януковича, Віталій Сердюк.

Звернення Януковича присвячено початку боїв і розстрілів на Майдані, річницю яких згадують в Україні 18 лютого.

"Після виборів Президента 2019 року народ України відсторонив від влади Порошенка, давши шанс президенту Зеленському і його команді об'єднати Україну. Перші кроки Зеленського дають надію на мир, справедливість і встановлення стабільності в країні", - говориться в зверненні.

Янукович в черговий раз назвав події на Майдані "державним переворотом" і звинуватив п'ятого президента України Петра Порошенка в "розпалюванні конфлікту" на Донбасі.

"Потрібно щодня пам'ятати і працювати над тим, що було обіцяно українського народу. На цьому шляху потрібні союзники, компетентні виконавці... Я буду робити все, щоб країна не втратила цю надію, щоб мир і стабільність прийшли на нашу землю", - заявив Янукович.

Як раніше повідомляв "Апостроф", екс-президент Віктор Янукович займається будівництвом розкішного житла в Росії на "віджатій" за допомогою судів ділянці з озером в заповідній зоні.