RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У Зеленського назвали головного кандидата на посаду прем'єра в разі відставки Гончарука

У разі відставки Олексія Гончарука з посади прем'єр-міністра України, президент Володимир Зеленський може внести до Верховної Ради на посаду глави Кабміну кандидатуру Дениса Шмигаля.

Про це стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" з інформованих джерел у фракції "Слуга народу".

"Станом на вівторок дуже висока ймовірність того, що Олексій Гончарук напише заяву про відставку, а Верховній Раді буде запропонована кандидатура Дениса Шмигаля", - сказав один зі співрозмовників агентства.

У той же час він допустив ймовірність того, що "Гончарук може піти на конфлікт і почати самостійну політичну гру".

Джерело агентства також зазначило, що раніше розглядався варіант призначення Шмигаля виконуючим обов'язки, однак від цього відмовилися, оскільки подання на призначення міністрів повинні бути підписані саме прем'єром.

Шмигаль 4 лютого було призначено віце-прем'єром-міністром розвитку громад і територій. До цього з 2 серпня очолював Івано-Франківську обладміністрацію.

Нагадаємо, що позачергове засідання Верховної Ради в середу, 4 березня, на якому швидше за все розглянуть питання про відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука, може стати спусковим гачком для хвилі ротацій в рядах посадовців чинного Кабміну.

Детальніше про те, хто проходить кастинг на місце Гончарука і у кого найкращі шанси зайняти крісло прем'єр-міністра, читайте в матеріалі "Апострофа": Досвідчений тато замість недбайливого сина: хто стане прем'єр-міністром України замість Гончарука.