Зеленський підписав указ про призначення Саакашвілі

Президент України Володимир Зеленський призначив колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ.

Про це йдеться в Указі № 169/2020 "Питання Національної ради реформи і Виконавчого комітету реформ", який Глава держави підписав 7 травня.

"Щиро вітаю Міхеїла Ніколозовича з новим відповідальним викликом. Вірю, що він зможе надати імпульс Національній раді реформ і допоможе в здійсненні важливих змін в житті країни", - зазначив Володимир Зеленський.

Також цим указом президент призначив Олександра Ольшанського заступником голови Виконавчого комітету реформ.

Документом вносяться зміни до указів Глави держави щодо єдиної державної політики реформ в Україні, забезпечення діяльності Національної ради реформ і Виконавчого комітету реформ і положення про Національну раду реформ.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Офісі президента підтримали ідею призначення колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі на посаду віце-прем'єра з реформ і заявили, що ясність в цьому питанні з'явиться на початку травня.

Детальніше про проблеми з призначенням Саакашвілі в український уряд читайте в матеріалі "Апострофа": Круте піке Карлсона: що заважає Саакашвілі потрапити в Кабмін.