RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Генерал пояснив, чому інтерв'ю Поклонської та Гіркіна марні для суду в Гаазі

Колишній керівник Служби зовнішньої розвідки, генерал армії України Микола Маломуж вважає, що інтерв'ю журналіста Дмитра Гордона з ватажком терористів Слов'янська Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) та колаборанткою, що перейшла на бік окупантів, Наталією Поклонською марні для суду в Гаазі.

Про це Маломуж повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"В даний момент це просто інтерв'ю. Воно не є доказом, оскільки це суб'єктивна думка Гіркіна. Воно може бути лише приводом для перевірки тих чи інших фактів, але не є джерелом для процесуально закріплених звинувачень та використання їх в Гаазькому суді", - сказав український генерал.

За його словами, за фактами з діяльності Поклонської та Гіркіна повинні пройти процесуальні, а потім і слідчі дії.

"Далі їх результати мають бути передані в суд. Якщо ж ці дії не закріплені в українському та міжнародному праві, то вони не можуть служити для підкріплення нашої позиції в Гаазькому суді. Крім того, суб'єктивна позиція Гіркіна може бути спростована іншими джерелами. Заяви, що ми передамо ці "матеріали" в Гаазький суд - це для політиків та для популізму", - додав Маломуж.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Це була спецоперація, яку провели росіяни - генерал України про інтерв'ю Гордона.