RU  UA  EN

Субота, 15 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

14 червня

13 червня

Всі новини

Будемо боротися до кінця: Зеленський розповів, як планує "дотиснути" Путіна

Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками першого року на чолі держави заявив про те, що в разі провалу переговорів в рамках Мінських угод не виключає прямих переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів.

"Будемо боротися до кінця за Мінськ. Оскільки з Мінськом пов'язані санкції проти РФ, які всі хочуть зняти. Не тільки Росія, а й багато європейських країн, вони теж страждають через ці санкції. Рік я даю на те, що ми будемо боротися . Я даю собі кілька місяців, щоб ми могли "дотиснути" і знайти вихід з цієї ситуації відповідно до Мінських домовленостей. Я не хотів би задіяти план В та план С. Хоча суспільство по-різному оцінює прямі переговори Путіна і Зеленського, ми повинні це робити" , - сказав він.

За словами Зеленського, прямі переговори з РФ можливі також паралельно з переговорами в рамках Мінських угод.

"Не відкидаючи Мінськ, окремим треком. Є речі, які можеш зрозуміти тільки сам на сам. Є речі, які ти хочеш почути сам на сам. Щоб йти по іншому плану, плану В", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", в ході прес-конференції Зеленський також розповів про можливий новий обмін полоненими та про зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.