RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Путіну потрібен привід: чому Кремль може зважитися на відкриту війну проти України

Президент Росії Володимир Путін може піти на відкриту війну проти України тільки в тому випадку, якщо у нього буде для цього об'єктивно існуючий привід, який, на його думку, виправдовує нові військові дії.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів екс-народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Він зазначив, що в результаті різкого падіння ціни на нафту, падіння економіки Росії внаслідок коронавірусу, Володимир Путін опинився за короткий проміжок часу в досить складній ситуації. У нього різко падає рейтинг, до нього щодня накопичуються десятки актуальних питань, які є дуже непростими. Це економічні, соціальні питання, а також геополітичні проблеми, з якими Росія зіткнулася в минулі роки - це і Сирія, і Лівія. Зрозуміло, тут і міжнародні санкції, введені проти Росії у зв'язку з окупацією Криму і окремих районів Донецької та Луганської областей.

"І у Путіна прямо свербить і горить від потреби якимось чином продемонструвати росіянам, що він залишається таким же успішним, таким самим "мачо", яким він себе показав в 2014 році. Для цього, виходячи з його попередніх дій і характеру, він буде шукати якусь ситуацію, створювати якусь подію", - сказав Чубаров.

Він додав, що жодної задачи всередині Росії Путін не здатний вирішити, тому що, як показали обставини останніх трьох місяців, у нього майже немає команди. Вертикаль, яку він вибудовував останні роки і якій дуже хвалився, чомусь не спрацювала в сфері охорони здоров'я населення, забезпеченні необхідним в складних умовах. Тому йому залишається якась зовнішня афера.

При цьому, за словами Чубарова, Путін може підняти питання забезпечення Криму водою, якщо у нього буде об'єктивно існуючий привід, який, на його думку, виправдовує нові військові дії проти України.

"Буде говорити, що Київ не змирився з "добровільним вибором людей в Криму, правом на самовизначення, що підтверджується Статутом ООН і всіма міжнародними актами". І ось Київ вирішив підкорити або знищити людей в Криму тим, що вже стільки років залишає без води, а тепер ситуація стала загрозливою для сотень тисяч людей, загрожує екологічною катастрофою не тільки для півострова, але і для басейну Чорного моря", - говорить він.

Чубаров додав, що Путін може багато придумати, щоб виправдати бажання розширити військові дії проти України на підтвердження свого іміджу. Він спробує виправдати їх вимушеністю захищати права людей.

Детальніше читайте в інтерв'ю Рефата Чубарова "Апострофу": У Путіна свербить і горить, він готує нові дії проти України - Рефат Чубаров.