RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Поступається навіть прем'єр: в Раді назвали головну умову для відставки Авакова

Відсутність альтернативи заводить будь бесіди про можливу зміну глави МВС Арсена Авакова в глухий кут. При цьому, на думку деяких нардепів з "Слуги народу", з досвіду, політичного і психологічного рівня Авакову поступається навіть прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "РБК-Україна".

Арсен Аваков зумів протриматися в своєму кріслі вже в п'ятому уряді. До його думки прем'єр-міністр часто прислухається, запевняють джерела видання. При цьому спроби як минулої, так і нинішньої опозиції відправити міністра МВС у відставку кожен раз лише підкреслювали "непотоплюваність" Авакова.

В "Слузі народу" допускають, що остання ініціатива фракції "Голос" зі збором підписів за звільнення Авакова, як і раніше, не увінчається успіхом. Його відставка можлива тільки в разі, якщо цього захоче президент. І то за умови, що Зеленський особисто донесе це рішення до членів фракції і представить на місце глави МВС іншу "рівносильну йому кандидатуру".

"З досвіду, політичного і психологічного рівня Авакову поступається навіть сам прем'єр. Думаю, він і сам був би радий його позбутися. Але як тільки розмова заходить про відставку Авакова, відразу ж виникає питання, а хто може замінити його на чолі МВС", - каже джерело з числа так званої "малої фракції" СН.

Саме відсутність альтернативи заводить будь бесіди про можливу зміну Авакова в глухий кут, визнав інший впливовий співрозмовник в монобільшості. Разом з тим, Зеленський запевнив фракцію, що міністр не тримається за своє крісло і піде сам, коли знадобиться.

Про те, чому не змінюють скандального міністра Авакова і як це може бути пов'язано з наближенням місцевими виборами, читайте в матеріалі "Апострофа": Незамінний Аваков: чому Зеленський знову рятує "вічного" міністра.