RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Рада призначила міністра навколишнього середовища: фото та біографія

Верховна Рада призначила Романа Абрамовського міністром навколишнього середовища і природних ресурсів.

За таке рішення проголосували 264 депутата на засіданні у п'ятницю, 19 червня.

В тому числі, за призначення Абрамовського проголосували 227 депутатів з фракції "Слуга народу".

Абрамовський заявив, що найближчим часом представить план діяльності екологічного блоку уряду. Він висловив надію на тісну співпрацю з парламентом для реформування рибної сфери та адаптації до змін клімату.

"В екологічній політиці багато викликів. Я чітко знаю, що потрібно робити, щоб ліквідувати наслідки промислового забруднення, адаптуватися або запобігти змінам клімату, багато питань у поводженні з відходами", - сказав він.

Роман Абрамовський у 2015 році кілька місяців займав посаду заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. У 2019 став заступником міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Абрамовський народився у 1973 році в місті Комсомольськ-на-Амурі (Хабаровський край, РФ). Він закінчив Київський національний університет внутрішніх справ.

Також працював генеральним директором компанії "Укрстальконструкція" (Київ), першим заступником голови правління ЄМЗ "Металіст". Заступником голови Мінекоенерго його призначили в жовтні 2019 року.

У 2013-2014 роках Абрамовський був штатним помічником народного депутата Олександра Бобкова (мажоритарник, Партія регіонів, екс-директор Горлівського коксохіму).

Як повідомляв "Апостроф", 18 червня парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на пост міністра освіти і науки.