RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Ведмідь збожеволів: в статті Путіна вказали на подальший план Кремля

В американському журналі National Interest була опублікована стаття президента Російської Федерації Володимира Путіна "Справжні уроки 75-ої річниці Другої світової війни". У мережі вказали на ряд тривожних моментів цієї публікації.

Про це написав у Facebook головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко.

"Я б не радив легковажно ставитися до нового путінського історичному опусу. Великий Пу - на відміну від багатьох світових лідерів - завжди виконує те, про що говорить у своїх виступах. Там зашитий план наступних дій. Навіть кілька планів. Читайте на сайті Кремля .. уважно. З олівцем ", - пише Клименко.

Він додав скріншоти з особливо важливими моментами.

Своєю чергою російський журналіст і політолог, який нині мешкає в Празі, написав, що стаття Путіна полегшує життя Чехії.

"Я дуже турбувався в останні місяці, тому що для Чехії все це було дуже сміливо - конфлікт навколо роздутого посольства, площа Нємцова, демонтаж Конєва, висилка двох дипломатів. Прага виявилася в невластивій собі позиції активного конфлікту з Москвою. До такого конфлікту звикли в Литві і в Польщі, а в Чехії - ні, і до того ж чехи не люблять бути в центрі світової уваги. Але стаття Путіна "знімає всі питання". Оскільки в ній прямо заявлено: ведмідь збожеволів", - сказано в публікації.

Морозов перерахував основні ознаки неадекватності Путіна, висловлені в статті.

"У XXI столітті, через 75 років після закінчення WW2 Кремль пов'язує подальшу долю доктрини "ядерного стримування" зі своїм специфічним описом причин другої світової війни. На якому він наполягає. І пропонує абсолютно нереалістичний план нового поділу світу "ядерної п'ятіркою". При цьому в статті зачеплені всі, хто можна. На неї будуть дивитися у всіх МІДах країн "трьох морів" - по всій лінії від Балтики до Балкан - з подивом. Оскільки вона ігнорує весь шлях, який пройшли країни Центральної та Східної Європи з 1945 року і пропонує всім вписатися заново в пропонований Путіним радянський наратив ", - пояснює політолог.

Він наголошує, що стаття відкриває двері глибокому смисловому конфлікту, який призведе до бажання європейських країн ще сильніше дистанціюватися від Росії.

Як раніше розповів "Апостроф" заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, поведінка Росії на міжнародній арені, пов'язана з запереченням своєї причетності до анексії Криму та окупації Донбасу, не сприймається серйозно і навіть викликає сміх.