RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Ні" означає "так": путінський референдум висміяли міткою карикатурою

Російський художник-карикатурист Сергій Йолкін висміяв міткою карикатурою референдум в Росії про внесенню змін до Конституції країни.

Як повідомляє "Апостроф", відповідна карикатура розміщена на "Радіо Свобода".

На фото зображений чоловік, що кидає в урну для голосування бюлетень зі словом "Ні", однак сама урна виготовлена у формі великих літер "ТАК".

Йолкін натякає, що неважливо, як проголосують громадяни РФ на референдумі, адже оголошений результат все одно покаже "всенародну підтримку" змін до Конституції.

Президент Росії Володимир Путін призначив на 1 липня голосування щодо змін до Конституції РФ, які фактично дозволять йому залишитися при владі до 2036 року.

20 січня нинішнього року Путін вніс до Держдуми законопроект про зміни до Конституції. Йдеться про розширення повноважень парламенту та про нові умови щодо кандидатів в президенти РФ.

Сам Путін заявив, що нібито не підтримує ідею прибрати обмеження числа термінів повноважень президента РФ, але заявив, що президентські терміни можуть бути обнулені, якщо відповідну поправку підтримає Конституційний суд.

Референдум щодо змін до Конституції спочатку планували провести 22 квітня, але через пандемію перенесли на 1 липня.

Як повідомляв "Апостроф", 15 січня Путін виступив зі щорічним посланням до Ради Федерації. Серед головних тез були пропозиції про зміну Конституції РФ.