RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

5 жовтня

Всі новини

Україна запросила у Білорусі видачу бойовиків ПВК "Вагнера", які воювали на Донбасі

Офіс генпрокурора України направив до Генпрокуратури Білорусі запит про видачу 28 бойовиків ПВК "Вагнера", що воювали на Донбасі, які були затримані в країні напередодні.

Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці в Facebook.

Всім 28 особам, серед яких 9 громадян України, було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Їм обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою.

За даними слідства, вони брали активну участь в бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі ЛДНР.

Як повідомляв "Апостроф", в Білорусі показали відео затримання бойовиків ПВК "Вагнера". Вказується, що бойовиків прислала приватна військова компанія для дестабілізації ситуації в країні під час виборів.

Раніше держсекретар Ради безпеки Республіки Білорусь Андрій Равков заявив, що після затримання під Мінськом членів іноземної приватної військової компанії "Вагнера" Білорусь посилить оперативне прикриття державних кордонів.

Також стало відомо, що після гучного скандалу із затриманням найманців ПВК "Вагнера" в Мінськ почали стягувати колони військової техніки з солдатами.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: