RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

США звинуватили РФ у агресії після зіткнення бронетехніки в Сирії

В Пентагоні заявили, що зіткнення американських військовослужбовців з російським військовим конвоєм, яке сталося на сході Сирії 25 серпня, свідчить про "навмисну провокаційну і агресивну поведінку" Росії.

Про це повідомляє CNN.

У вівторок російські військовослужбовці на бронетранспортері наздогнали і протаранили американський бронеавтомобіль на північно-східній ділянці країни біля селища Дайрік, де зазвичай немає російських патрулів. В результаті інциденту постраждали сім американських військових: вони отримали струс мозку та травми, які притаманні ДТП, але ніхто серйозно не постраждав.

"Російські сили порушили наші домовленості про вирішення конфліктів у Сирії і поранили військовослужбовців США своєю навмисно провокаційною і агресивною поведінкою", - заявив прес-секретар Пентагону Джонатан Хоффман.

За словами Хофмана, в Пентагоні повідомили Росії, що дії росіян в Сирії були небезпечними і неприйнятними.

"Ми очікуємо повернення до рутинного і професійного вирішення конфліктів в Сирії і залишаємо за собою право енергійно захищати наші сили щоразу, коли їм загрожуватиме небезпека", - додав американський чиновник.

Як писав "Апостроф", в Сирії 18 серпня підірвали автоколону російських військових, в результаті загинув генерал армії РФ. У мережі з'явилося відео моменту вибуху.