RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

В "Слузі народу" розповіли, яких результатів чекають від виборів до Київради

У партії "Слуга народу", яка в неділю, 20 вересня, назвала кандидатів у депутати Київради на місцевих виборах, заявили, що прийнятним результатом для партії стане представництво з 120 осіб - тобто весь депутатський корпус.

Таким чином глава партії Олександр Корнієнко віджартувався на питання "Апострофа" про те, поява якої кількості "зелених" депутатів у Київраді буде вважатися успіхом.

Втім, посерйознішавши, лідер "Слуги народу" зазначив, що це перший досвід місцевих виборів, тому чітких KPI за кількістю "багнетів" там не ставлять.

Також Корнієнко уникнув прямої відповіді на питання про можливу співпрацю з іншими партіями, зокрема з "УДАРом" Кличко, який в соцопитуваннях по Києву демонструє досить непогані результати.

"Законодавство не вимагає формалізації коаліції, але чи будемо ми голосувати разом за той же бюджет міста? Будемо, якщо він буде відповідати нашій програмі. По кожному голосуванню партія буде визначатися. Так само як і у Верховній Раді", - зауважив він з цього приводу .

Претендент від партії на посаду столичного мера Ірина Верещук вважає, що розвиток громади без співпраці в Київраді неможливо, але домовленості, на її думку, повинні бути прозорим.

"Ми повинні розуміти, на що і з ким йдемо. Наша партія ще не була в радах, тому ми будемо працювати на максимальну кількість місць. А далі працювати і працювати", - додала вона.

Детальніше про те, як відбувалося висунення кандидатів від "Слуги народу" до Київради, читайте в матеріалі "Апострофа": Нерви Верещук і ігри Тищенка: як "Слуга народу" збирається брати Київ.