RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЄС ввів санкції проти Росії за Керченський міст

Європейська Рада додала двох людей і чотири установи в список тих, на кого поширюються санкції, введені за участь в будівництві Керченського моста.

Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

"Ці заходи були прийняті в світлі тієї ролі, яку ці люди і установи зіграли в будівництві моста і залізничних шляхів, що зв'язують Росію з незаконно анексованим Кримським півостровом через Керченську протоку, і в подальшому ізоляції Криму від України", - йдеться в документі.

Так, санкції тепер поширюються на 177 осіб і 48 установ. Вони передбачають заборону на подорожі та заморожування активів. Заборона на подорожі забороняє в'їзд або транзит через територію Європейського Союзу для персон, включених до переліку. Заморожування активів стосується фондів або економічних ресурсів осіб та установ, які внесені до списку. Крім того, громадянам і компаніям Євросоюзу заборонено надавати будь-які фінансові фонди в розпорядження таких персон.

Всі відповідні правові акти, а також імена персон і назви установ, оприлюднені в Офіційному журналі ЄС.

У документі наголошується, що Євросоюз не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією, і продовжує засуджувати порушення Росією норм міжнародного права. Євросоюз залишається непохитним у підтримці територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

Як повідомляв "Апостроф", 23 вересня, міністерство фінансів США ввело санкції відносно осіб і організацій, пов'язаних з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним і тих, які беруть участь в кампанії щодо посилення російського впливу в Центральноафриканській республіці (ЦАР).