RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Обрано голову партії Меркель, який може стати канцлером Німеччини

Стало відомо ім'я нового лідера партії Ангели Меркель. Його вибрали під час онлайн-з'їзду ХДС, велика частина учасників проголосували за кандидатуру Арміна Лашета.

Про це повідомили журналісти Deutsche Welle.

Відомо, що Арміну Лашетау 59 років, і він знаходиться на посаді прем'єр-міністра федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія. Кандидатуру Лашета підтримали на з'їзді Християнсько-демократичного союзу (ХДС) 16 січня 2021 року. У нього було кілька суперників, серед них Фрідріх Мерц і Норберт Реттген. Саме цих двох кандидатів називали фаворитами на місце лідера партії Ангели Меркель.

Формально процедура обрання нового голови партії ще не була завершена. Відомо, що вона завершиться тільки після того, як пройде голосування по пошті. Однак представники ХДС відзначили, що вже ніщо не зможе перешкодити Арміну Лашету зайняти цю посаду.

Генсек християнських демократів Армін Лашет отримав 521 голос. Найближчий конкурент в особі Фрідріха Мерца набрав тільки 466 голосів. Ще чотири учасники утрималися від голосування. У голосуванні брав участь 991 конгресмен.

Як писав "Апостроф" раніше, резидент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та попросив у неї допомоги в прискоренні отримання вакцини для нашої країни