RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Путіна цинічно висловилися щодо деескалації на Донбасі: є тільки одна причина

У Росії продовжують намагатися звинуватити Україну в ескалації на Донбасі - прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що деескалація нібито можлива тільки "в результаті відмови українських збройних сил від провокаційних дій".

Війна з Україною не потішить нікого, крім міських божевільних - Леонід Радзіховський

Як пише "ТАСС", про це він сказав журналістам 14 квітня.

"Всі стурбованості від кого б то не було, включаючи США, в зв'язку з переміщеннями наших збройних сил на території Росії, ми вважаємо безпідставними. На території України деескалація може статися тільки в результаті відмови збройних сил України від провокаційних дій", - сказав Пєсков.

Він цинічно додав, що "Вашингтон може прекрасно використовувати свій вплив на Київ, щоб спонукати українців відмовитися від провокаційних дій".

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден 13 квітня зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну і закликав його до деескалації на кордонах України.

Також стало відомо, що на тлі напруженості у відносинах з Росією Сполучені Штати нарощують свої сили в Німеччині, відмовившись також від планів колишнього президента Дональда Трампа вивести близько 12 тисяч з 36 тисяч військовослужбовців з країни, що входить в НАТО.