RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія розпочала масштабні військові навчання в Арктиці: з'явилися подробиці і фото

Росія, яка стягнула велику кількість військ і особового складу до кордону з Україною, розпочала міжвидові командно-штабні навчання на Північному флоті РФ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони РФ.

Повідомляється, що російські військові в рамках навчання проведуть рятувальні операції щодо надання допомоги на морі в даному регіоні, а також вирішення можливих кризових ситуацій, захисту та оборони морських комунікацій.

"За задумом практичних дій було розпочато розгортання атомних підводних човнів і корабельних сил флоту в морі. У райони зосередження висунулися підрозділи армійського корпусу; армія ВПС і ППО приступила до перекидання сил на аеродроми оперативного базування в Арктиці і до нарощування системи протиповітряної оборони в даному напрямку", - йдеться в повідомленні.

Міноборони РФ на різних етапах навчань планує задіяти атомні і дизельні підводні човни, кораблі Кольської флотилії різнорідних сил і з'єднання ракетних кораблів, судна забезпечення, літальні апарати, військову та спеціальну техніку армії ВПС і ППО Північного флоту.

Як повідомляв "Апостроф", на тлі ескалації конфлікту на Донбасі і стягування російських військ США рекомендували своїм авіакомпаніям виконувати польоти з обережністю над деякими районами України і Росії.