RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Українського нардепа позбавили права слова в ПАРЄ - "образив" росіянина і нагадав про "кімнату бруду"

У Парламентській асамблеї Ради Європи народного депутата Олексія Гончаренка позбавили слова на три місяці через донос голови російської делегації Петра Толстого про те, що на зимовій сесії українець назвав його антисемітом, українофобом і негідником і нагадав про "кімнаті бруду" в палаці президента РФ Володимира Путіна в Геленджику.

Про це нардеп Гончаренко повідомив в Telegram.

Гончаренко додав, що тоді ж сказав Толстому, що в "кімнаті бруду" є для нього місце. У своїй скарзі Толстой написав, що український нардеп образив його двічі і назвав його слова hate speech (промова ненависті).

"Тоді Толстой поскаржився на мене, написав донос, хоча напередодні під час зимової сесії ПАРЄ включався в ефір пропагандистської програми "60 хвилин" і називав Україну "фейковою державою", - додав Гончаренко.

Як повідомляв "Апостроф", 20 квітня в ПАРЄ також позбавили слова Олексія Гончаренка після того, як він витягнув прострелений прапор України під час свого виступу. Інцидент між народним депутатом України і президентом ПАРЄ Ріком Дамсом стався під час дебатів про стратегічні пріоритети Ради Європи.