RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Степанов став "токсичним": названо головні причини, чому главу МОЗ можуть відправити у відставку

Міністра охорони здоров'я України Максима Степанова можуть відправити у відставку, і для цього є кілька причин.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

У парламентській фракції "Голос" вже зібрали необхідні 150 підписів нардепів для ініціювання позачергового засідання парламенту, на якому буде розглянуто питання звільнення Степанова.

За словами нардепа від "Голосу", члена парламентського комітету з питань здоров'я нації Ольги Стефанішиної, на рахунку глави МОЗ чимало провалів, які очевидні для всіх.

"Можна почати з першої закупівлі Степанова, коли були придбані костюми захисту для лікарів за ціною на 40% дорожче, ніж купували волонтери. Провалена киснева терапія, тестування, а цієї весни ми практично без вакцин. Коли всі країни ще влітку минулого року домовлялися про вакцини, Степанов почав це робити в грудні. Якби ми ще влітку проголосували за його відставку, то зараз би у нас були мільйони вакцинованих людей", - зазначила вона.

У свою чергу, керівник Першого добровольчого мобільного госпіталю (ПДМГ) імені М. Пирогова Геннадій Друзенко заявив, що Степанов повинен відповісти за свої дії перед законом.

"На ньому "висять" смерті сотень людей, які померли від ковіду, а могли і не померти. Степанов безпосередньо причетний до нецільового використання коштів з корона вірусного фонду в минулому році, а в цьому році його головне смертоносне "досягнення "полягає в тому, що в Україні менше вакцинованих громадян, ніж де б то не було в Європі", - підкреслив він.

Таким чином, Степанов за неповний рік став куди більш токсичним, а тому звільнити його можуть, щоб знизити громадський тиск на владу.

Читайте також матеріал "Апострофа": Вакцинальна кампанія зазнає краху: чому українці не вірять владі.