RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Путін вперше прокоментував справу проти Медведчука і пригрозив "діями у відповідь"

У п'ятницю, 14 травня, коментуючи справу Медведчука, президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що в Україні відбувається зачистка політичного поля. Також він пригрозив своєчасною реакцією на погрози, які створюються через ситуацію в Україні.

Про це повідомляє ТАСС.

На оперативній нараді з членами Ради безпеки РФ в Ново-Огарьово Володимир Путін прокоментував події, пов'язані з обвинуваченням народного депутата України Віктора Медведчука в державній зраді.

Президент РФ сказав, що Україна повільно, але вірно перетворюють в антипод Росії, Антіроссію, майданчик, звідки РФ постійно буде отримувати новини, які потребують особливої уваги. Також він заявив, що має намір своєчасно реагувати на загрози, які виникають через ситуацію на Україні.

Путін вважає, що в Україні зараз відбувається "абсолютно очевидна зачистка політичного поля". При цьому рішення, прийняті українськими правоохоронними органами він назвав явно політичними та вибірковими, спрямованими на зачистку політичного поля від сил, які виступають за мирне вирішення кризи на Донбасі та добросусідські відносини з Росією.

"Це, безумовно, питання, яке має завжди перебувати в полі нашої уваги. І ми своєчасно, належним чином, маючи на увазі ті загрози, які для нас створюються, повинні будемо на це реагувати", - резюмував президент країни-агресора.

Нагадаємо, у четвер, 13 травня, Медведчука взяли під цілодобовий домашній арешт терміном до 9 липня 2021 року. Йому заборонили залишати Київ і Київську область. Зобов'язали здати паспорт та інші документи для виїзду за кордон і носити електронний браслет.